Uppföljning: Vi tänkte att man skulle ha en slags uppföljning av matdagboken (foodbook) genom b.l.a. enskilda samtal med eleverna där vi går igenom deras resultat, vad som kan förbättras, vad eleven känner, vilket som var svårt och hur den anser sig kunna förbättra.

Forumet ska användas som diskussionskälla där man bl.a. utbyta erfarenheter och genom deras inlägg kan vi se deras engagemang/delaktighet i projektet.

Sedan kan man ha ett liknande möte med föräldrarna på t.ex. ett föräldramöte. Syftet med detta är att de förmodligen kommer att ge oss annan information som t.ex. om eleverna slarvat med ”foodboken” eller om de fått en annan syn på vad de äter. Detta kan leda till att man får en uppfattning av hemmets insats av projektet.

Konsumtion av maten i skolan: Här kommer vi bl.a. värdera skolans mat om den räcker till alla och om den är tillräckligt energirik, mineralämnen m.m. Detta kommer vi säkert att få svar på i ”foodboken” och från matpersonalen. Genom att titta på maten som konsumeras av eleven i skolan kan få en allmänbild av rekommenderade dagliga kaloriintagen. Dock kan detta vara en nackdel då man inte ser individens intag.

Anledning till att vi vill använda oss utav dessa tre olika värderingskällor är att vi ska kunna jämföra de med varandra med syftet till att hitta möjliga gemenskaper eller olikheter för att lättare kunna dra slutsats.

Sammanfattande hoppas vi att vårt projekt utifrån elevernas perspektiv inte bara uppfattas som ett krävande projekt utan huvudsakligen som ett inspirerande projekt. Men detta menar vi att alla involverade ska vara delaktiga samt lika ansvariga och ta med sina erfarenheter från skolan till det verkliga livet.